Nawet wielu mieszkańców Słupska nie wie, że pierwsza pizzeria w Polsce założona została właśnie w tym mieście. Od 1974 roku słupscy pizzermani piszą historię płaskiego placka z ciasta drożdżowego z sosem pomidorowym, posypanym tartym serem. Dzisiaj lista lokali serwujących pizzę jest bardzo długa. Pizza podawana jest w różny sposób, z dodatkami według upodobań klientów. Duża, średnia i mała króluje w restauracjach i na wynos.
Pyszna pizza to gotowy scenariusz na udane popołudnie, czy to w gronie znajomych w pizzerii, czy też w zaciszu własnego domu.
Mushrooms’ to restauracja z pizzą i kebabem w budynku basenu w Redzikowie. Dla wielu tego typu lokale to kulinarne ideały. Można smacznie zjeść za niewielkie pieniądze. Jakość potraw naprawdę dobra, pizza świeża, gorąca i z dobrymi składnikami, a kebab smakuje jak ten, którym zachwycany się podczas wakacji w Turcji.
Mushrooms’ Pizza&Kebab to nie tylko dobre jedzenie, ale dla właścicieli to sposób na życie i wielka pasja.
Dawid i Patryk dwaj bracia, którzy mimo młodego wieku postawili na niezależność nie bojąc się ciężkiej pracy. Dla nich nagrodą jest zadowolony i uśmiechnięty gość. Nie lubią słowa klient, bo to kojarzy im się z szybkim i bezosobowym załatwieniem jakiejś sprawy. Za to gość staje się ważny, a jego obecność cieszy.
Od trzech lat w swojej restauracji dbają więc przede wszystkim o dobrą atmosferę.
Kuchnia od zawsze była moją pasją. Lubiłem nie tylko jeść dobre rzeczy, ale ciekawił mnie przede wszystkim sposób powstawania tych dań. Już podczas szkoły chcąc odciążyć finansowo rodziców korzystaliśmy z dostępnej oferty dla młodych, czyli pracy w gastronomii. Mieliśmy 16, 17 lat i chcieliśmy zarobić pieniądze, ale chcieliśmy tez uczyć się od najlepszych lokalnych kucharzy. Mój wybór szkoły nie był zatem przypadkowy – wraz z bratem jesteśmy technologami żywności. Dzisiaj wiem, że to był dobry wybór i nie wyobrażam sobie pracy w innej branży. Moje doświadczenia w pracy z bardzo różnorodną kuchnią utwierdziły mnie w przekonaniu, że pizza jest najlepszym dla mnie kierunkiem. Naszym marzeniem była praca pod własnym nazwiskiem i we własnej restauracji, i to marzenie się spełniło – podsumowuje Patryk, współwłaściciel Mushrooms’.
Wzorem jest dla mnie mój starszy brat.
– Nasza restauracja to efekt nie tylko naszych wspólnych pasji czy braterstwa, ale przede wszystkim to efekt naszej wielkiej przyjaźni. Patryk już od najmłodszych lat był dla mnie największym wzorem. To się nie zmieniło, gdy dorośliśmy. Jako dzieci mieliśmy takie same fryzury dzisiaj nosimy ten sam tatuaż. Pracujemy razem na wspólną markę i całkiem dobrze się przy tym bawimy. W sumie, gdy człowiek lubi, to co robi, to trudno mówić, że jest się w pracy. Żyjemy tym miejscem, wciąż szukamy nowych rozwiązań i przepisów. Chcemy być najlepsi nie tylko dla siebie samych, ale przede wszystkim dla naszych gości. I to jest chyba to, co lubimy robić najbardziej – po prostu, lubimy karmić ludzi – mówi Dawid.
O tym jaką serwują pizzę i kebab oraz czy ich gościnność jest naprawdę tak wielka można przekonać się odwiedzając Mushrooms’ Pizza&Kebab.
Mushrooms’ Pizza&Kebab, 76-200 Redzikowo, Redzikowo 16b,
Telefon: 882 658 004, www.mushroomsredzikowo.pl